28 Mar 2011

Bas tambang pon boleh drift la beb, sampai buat orang MENINGGAL tu !!

Assalamualaikum

Hari ni aq nak marah-marah lagi dalam post aq yang nih. Kerja aq asek nak marah je.
(erk, aq tak datang bulan k..) Aq nak marah dengan pemandu bas awam ni.
Kalau korang penumpang setia bas tambang, korang mesti tau dengan bas CausewayLink yang kaler kuning tuh. Aq tau pon sebab aq pengguna bas tambang,tapi bukan coswaylink ni lah, maklum takde kereta sorong lagi. Nak beli kereta kang aq tak terbayar pulak hutang-hutang pinjaman aq.. Hmm, muda-muda lagi da berutang beriban..Elak-elak sampai aq kawen 3 hutang aq tak habis lagi. Sabor jela !!

Ha, aq ade gossip nih..masa hari ahad semalam, mak ngan bapak aq baru balik dari satu tempat. Lepastu, sampai satu tempat, tak pasal-pasal jem giler nak mamp***. Tak pernah-pernah pagi-pagi dah jem macam ni. Bila mak aq dah lepas pasar borong Pandan(JB), rupa-rupanya mak aq nampak satu EKSIDEN antara bas CausewayLink(yg aq cakap tadi lah)dengan penunggang BASIKAL..bukan motosikal aw..

Yang kesiannya, penunggang basikal tu mati kat tempat kejadian. Lepastu, mak aq cakap kalau bas tu sampai naik atas divider. Fuyyo,,nampak sangat bas tu yang salah. Tu lah, nak drift sangat kan, amek kaw..sampai buat orang meninggal. Tapi, bukan aq nak cakap ape lah kan. Aq memang selalu naik bas tambang ni. Diorang ni memang suka bawak laju taw. Sampai aq nak tidur dalam bas pon tak tenang.(Kacau Betollah !!)

Pernah gak member aq cerita kat aq. Dia naik satu bas tambang ni bila balik kolej. Lepastu, bila sampai satu selekoh, bas tu still laju sampai ada makcik ni tersungkur kedepan sebab tak dapat handle badan dia. Korang boleh imagine lah..Kesian makcik tu. Aq dengar cerita member aq ni nak menangis pon ade (wayang jelah..tak nangis pon sebenarnya..haha)

Hmm, aq geram pon tak boleh buat ape lah sebenarnya. Bila aq nak DEMO, kang tak pasal-pasal semua bas taknak gerak wat kerja. And, yang paling sedihnya...Aq nak balik rumah naik ape la seyh. Mak ai, kusut aq..kereta sorong aq belum siap modified lagi tuh..Huurrgghh..Tapi jangan risau lah sebab aq pon bukannya berani sangat nak ber 'DEMO' nih..hihihi...wayang je aq tau..




Ni hah bas dia tuh..
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


Alamak!! wrong statement plak...hihihi
Bukan ni daa...ni bas sekolah..hehehe
Yang bawah ni baru bas Causeway tuh ha..


v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
Ni bas CausewayLink
Tapi bukan bas ni yang langgar orang tadi tu k..
Kowang jangan carik plak bas ni mentang-mentang no flat dia terpampang.
Kang tak pasal-pasal aq yang kena LEMPANG ngan pakcik driver(dlm gambar) tu.

So, Peace n No War !!

3 comments:

sengat said...

tamau marah2

EyToNeZ said...

@sengat : xmarah r,aq emo je ni..hehe

Anonymous said...

Bukan sume driver causewaylink suck ass camtu.. bas lain pown +/- jer.. tu ko xtry lg bas metro kat kl.. 500 kali lg truk dari causeway..