18 Mar 2011

Kalimah Allah masa peristiwa Tsunami kat Jepon!

Memang tak boleh dinafikan lagi kalau setiap bencana yang terjadi di dunia ni adalah disebabkan perbuatan manusia itu sendiri. Dan hanya ALLah saja yang boleh menurunkan bencana diatas bumi ini. Kalau "Kun" kataNya, maka terjadilah.
Sekarang kat Jepon mungkin tengah kecoh pasal Lafadz Allah yang dijumpai melalui video streaming yang disiarkan oleh Channel NHK kat Jepon. Bawah ni adalah gambar yang dinyatakan tersebut :







Gambar kat atas ni sebenarnya adalah gambar shipping kereta import yang hancur sebab tsunami tu. Kereta-kereta ni bukan disusun taw. Dia terbentuk dengan sendirinya. Apa korang ingat Tsunami boleh main LEGO susun-susun kereta ke?





Ha..yang nilah gambar yang dipercayai ada Kalimah ALLAH.
Kalau kita tengok, garis tersebut menunjukkan ayat dalam bahasa arab iaitu kalimah BISMILLAH yang bermaksud dengan nama ALLAH.

Subhanallah !!


Bagi aq, mestilah kru yang rekod video streaming tu tak paham kalau diorang nampak pon. Hanya orang Islam je yang faham dan percaya atas pesan Illahi ni.

p/s : Sebenarnya, fenomena ni adalah untuk orang yang mempercayaiNya sahaja. Dan, jadikan ini sebagai satu pengajaran untuk kita lebih dekatkan diri lagi kepadaNya.
"Aq pon kena amek pengajaran jugak sebenarnya. Bukan just beritau kat korang je k..
Apappon, kita mesti bersyukur dapat hidup dalam keadaan yang selamat dan jangan lupa selalu berdoa agar kita dijauhi daripada segala kesusahan. Amin.."

4 comments:

Mr.NS said...

Allah Maha Besar

dean said...

ALLAHU AKBAR!

normizarifah said...

subahanaallahh

Amiey White said...

kekuasaanNya :)