5 Mar 2011

Mystery in Kemayan City

Kemayan City Mall..Indah nama tapi tak seindah ceritanya..
Kebanyakan yang aq pernah dengar, Kemayan City ni adalah kompleks yang "berhantu" !!
Kompleks ni kononnya dibina pada tahun 1997..(yang aq dengar lah)..
Tapi, disebabkan ekonomi Asia yang tak berapa elok masa tu, bangunan ni terbengkalai...kesian !!
Sampai sekarang, bangunan ni still kosong..Yang bestnya, aq pernah terdengar 1 gosip..
Kononnya, ade satu family dari Singapore da "Terkena" dengan Kemayan City Mall ni...wuhuu...

Korang mesti nak tau gosip ni kan..Haa,,camnilah kisahnye..
Ade satu family dari Singapore ni datang Melaka sebab datang majlis kawen sedara diorang lah..Kalau dah datang Melaka tu da tentulah dia lalu kat MY JB ni..heehee
lepastu, dalam perjalanan nak balik ke Singapore, diorang pon lalu lah kat depan satu kompleks ni. Family ni nampak lah satu kompleks yang megah dan sangat cantik. Ramai sangat pengunjung masuk kat kompleks tu. Diorang pon pikir yang kompleks ni mesti tengah ade GRAND SALE sebab tu ramai orang..Lebih kurang 1 jam setengah family ni shopping kat dalam kompleks tu. Lepastu, diorang pon balik lah dengan hati yang riang sebab dapat belanja banyak barang dengan harga yang MURAH GILER.
Tapi, sebelum gerak balik gi negeri SINGA, family ni pon singgah la dulu kat Kampung Pasir yang terletak tak jauh dari kompleks tadi. Kebetulan, sedara diorang ade yang tinggal kat situ..Ramai gak sedara dia ekh !!

Sampai je kat rumah sedara diorang, family Singapore ni dengan bangganya pon buka gosip yang diorang dah shopping giler-giler kat kompleks tadi. Alangkah terkejut beruknya family Singapore ni apabila diorang tengok barang-barang yang diorang shopping tadi hilang dan jadi DAUN KERING..Yang lebih jadikan diorang ni terkejut beruk tahap gaban, bila sedara diorang cakap yang kompleks tu sebenarnya tak pernah dibuka dan dah lama terbengkalai macam tu je..

Wahahaha..kalau aq jadi Singaporean tu, memang ternganga jer la aq bila dapat tau " Wakena dengan Hantu Beb"..





Ni adalah gambar pemandangan Kemayan City
Lawa tak ? Lawa kan....




Pandangan dari jarak jauh





Besar jugak aq tengok kompleks ni
Yang aq tau sekarang ni, ramai Doktor Pakar yang tinggal kat sini..
Berani betullah Doktor-doktor tu..

Atoyai, memang lah berani..
Da tentu Doktor Inject a.k.a Penagih Dadah lah !!
Hantu pon diorang tak GENTAR ..


3 comments:

iDeaL cRazEe said...

hantu mana hantu, ada hantu, mana2...hehehe =)

hakeem kira said...

ooo ni aku ada baca kat blog chuck . pasal orang luar g shopping dlm tu kan . duit tukar jd kertas ? huhu

EyToNeZ said...

ideal : hantu sepah2 masalhnye..huhuhu..

hakeem : cter ni mmg popular kt jb taw..best ak? hehe