29 Apr 2011

Apa Tu Islam KTP??

Assalamualaikum..


Drama atau Filem yang best mesti ramai orang suka tengok. Kalau jenis aq, aq lebih suka tengok genre Thriller, Horror, Komedi. Kalau muvee cintan cintun, bergantung cerite dia lah. Tapi aq tak suka kalau drama yang memang dikatakan best pada awal, tapi lama-lama makin meleweh. Mulalah episod sampai beratus-ratus tapi tak guna jugak kalau orang da boring nak tengok kan. Buang duit je..

Ade drama dari indon yang aq suka tengok. Aq tak pernah bosan tengok drama ni sebab dia best+klakar. Memang klakar sangat..Sekarang da hampir 200+ episod tapi still orang suka tengok. Banyak pengajaran yang boleh kita dapat dari drama ni.




Tajuk drama ni Islam KTP..
Maksud KTP tu ialah Kartu Tanda Penduduk.
KTP kat indon siap ade letak agama sekali.
Kalau kat Malaysia, kita panggil I/C lah..
Tapi kat I/C kita takde pon letak agama kita.
Cume nombor je kan.


Tajuk drama ni memang bagi maksud yang mendalam. Sekarang kita memang mengaku Islam, tapi dalam KTP je yang Islam. Bila tengok cara hidup, kita takde pon ikut cara Islam kan?
Memang aq tak nafikan, aq ni bukan orang yang baik + sempurna dalam agama. Tapi aq still tau lagi lah mane yang haram dengan yang halal.

Lagi satu drama, ni pon drama Indon. Tajuk dia "Pesantren dan Rock n Roll". Drama ni pon banyak pengajaran yang kita boleh dapat. Drama ni pon memang best. Kalau korang nak tau, pelakon utama dia ni adik kepada Nabila Syakieb.

Ni hah Nabila Syakieb..
Ade yang kenal tak??



Ni trailer drama ni..
Cuba korang tengok, memang Best Lah..


Korang nak tau nape aq suka drama-drama kat atas ni?
Aq suka sebab drama ni jalan cerita dia menggambarkan kehidupan kita seharian.
So, ape komen korang dengan drama ni??

4 comments:

Najah SHakiLa said...

Saya suka tengok Nabila Syakieb..sangat chantek..Alhamdulillah

zacky ~786~ said...

best cter nie.. pernah layan.. ~

Cheek Zaza said...

Sekarang ni tgah layan kat tvalhijrah.

Anonymous said...

oo baru tau ktp tu apa, cerita ni menyatukan saya dan ayah saya..kami mesti standby dpn tv..