15 May 2011

Takde Otak

Assalamualaikum

Sempena Hari Guru yang bakal menjelang besok, aq nak buat satu cerita pasal seorang guru. Ni cerita taw, bukan Gosip !Dan cerita ni bukan nak memperkecilkan jasa seorang guru pon. Just untuk suke suki je..

Pada suatu hari, seorang cikgu bertanya kepada muridnya.........................................


Cikgu Ali: Kamu semua percaya Tuhan?
Murid : Percaya cikgu..........
Cikgu Ali: Kamu pernah nampak Tuhan ke?
Murid : Tak pernah...
Cikgu Ali: Kalau macam tu, Tuhan tu memang TAKDE !!


Seorang murid yang bengang dengan soalan cikgu tadi pon bangun dengan pantas. Letaklah nama dia ni si Polan..


Polan :Kamu semua percaya cikgu Ali ade otak?
Murid : Percaya........
Polan : Kamu semua pernah nampak otak cikgu Ali ke?
Murid : Tak pernah.....
Polan : Kalau macam tu, cikgu Ali memang TAKDE OTAK !!



Murid yang lain pon hanya mampu tepuk tangan (Clap..Clap..Clap..)Bravo !


Cerita ni takde kena mengena dengan sape pon..Cuma, sebagai seorang Guru, mereka mestilah mendidik anak murid dengan ajaran yang betul dan bukan yang menyesatkan..Anyway, Selamat Hari Guru kepada semua guru-guru..Kalau takde cikgu, takde maknenye aq pandai taip and buat blog macam hari ni. We Love u Teachers <3 <3 Thank You Very Much...





3 comments:

wazir maskterz said...

wahuwahaha..kapal lalu dimana? or kepala lu dimana?? memang hot+ak tp coOl rilek selamber...

cIk IRa said...

wahh!! bagus la soalan si POLAN!! thumbs up! :)

iDeaL cRazEe said...

good question...hehehe ;)