19 Jun 2011

Kurang ajarnye budak sekarang

Assalamualaikum

Hari ni aq tolong lecturer aq jual buah kat kolej sempena pendaftaran pelajar baru. Agak seronok jugak lah sebab aq memang tak pernah lagi meniage-meniage ni. Tapi aq nampak ramai budak kecik yang datang kolej tu. Aq pon pikir, sebenarnya yang nak masuk kolej ni sape ek? Ramai beno budak kecik..dah macam diorang la plak yang sebok nak mendaftar..

Lepastu, ade lah budak kecik ni beli buah..Aq dengan member aq pon serve lah dengan cara paling sopan. Tibe-tibe, aq terdengar suare kecik cakap B*BI ..Terkejut aq bile tengok budak yang cakap tu. Ya Allah, rupanya budak kecik yang mungkin berumur dalam lingkungan 3-4 tahun. Pompuan pulak tu..Dalam masa yang sama, suasana kat tempat jual aq tu pecah dengan gelak ketawa aq dengan kawan aq.

Foohh,,penat jugak aq ketawa kan budak tadi..Sakit perut aq dibuatnye..Boleh tahan jugak mulut die...kahkahkah..tak boleh tahan wo..Yang buat aq gelak besar, die cakap slumber je macam cakap bahase biasa..Muke innocent plak tu, maklumlah budak baru nampak dunia..hehe..Sape lah cikgu die ek?

10 comments:

sengat said...

erm... nk slh kn sape agak2.... budak tu ow org yg ajo budak tu? :p

Rahmad said...

mungkin budak tu sudah terdidik sejak lahir lg..

emieysandra said...

budak2 skg dh bijak, kalah org dewasa. huhu^^

FaRiA EyToNeZ said...

@sengat: salahkan spe yg da ajar budak tu..

FaRiA EyToNeZ said...

@Rahmad :taw xpe, kcik2 da hebat!!

FaRiA EyToNeZ said...

@emieysandra: bdk zmn skarang mmg power habis..hehe

fyna said...

huh.
slamber je bdk tue cjp e.
da terbiasa kot.
0_o

Lieyly ︱ Alia said...

adeihh , rosak budak2 sekarang kan...

FaRiA EyToNeZ said...

@fyna : memang tkjut dgr time bdk tu ckp..klakar pon ade..kihkihkih

FaRiA EyToNeZ said...

@Lieyly :zmn mkin mju, bdk mkin rosak..