4 Jun 2011

Si Comel BoBoHo and Shi Xialong, Dulu dan Sekarang

Assalamualaikum


Selalunya bila aq tengah syok pikir masa depan, mesti ade je yang kacau imaginasi aq. Tapi, entah kenapa tadi perasaan aq happy je sebab aq rasa takde orang yang kacau aq. Huhu..best~ Aq pon berpikir sampai terbawak dalam mimpi.

Eton...Eton..!! Tiba-tiba aq rasa ade orang panggil aq dalam mimpi. Sekali, bila aq buka mata rupa-rupanya adik aq yang lelaki jerit panggil nama aq daa. Kurang Hajar !! kacau line aq la...Aq pon bingkas bangun dari katil carik adik aq tu macam orang nak gaduh. Aq tanya die " Pesal? kacau r.."
Tiba-tiba die tunjuk aq gambar dua pelakon comel ni..


Korang ingat tak??

Dulu aq selalu tengok muvee diorang berdua ni. Banyak jugaklah muvee diorang yang buat sama-sama. Kelakar taw..Dahlah dicampur dengan aksi comel + lurus si Boboho dengan aksi hebat kawan die, si Shi Xiaolong memang boleh pecah perut..Kahkahkah....

Sekarang, diorang pon dah besar. Aq pernah pikir macam mana agaknya si Boboho sekarang ni..Last-last, aq dapat tau. Si Boboho ni sekarang dapat masuk universiti kat Taiwan. disebabkan die nak bayar duit perbelanjaan, die pon bekerja sebagai penjual ais krim kat satu kedai Aiskrim (Takkan kedai Jamu kot)


Boboho dulu




Boboho sekarang





Yang ni, Boboho masa kerja kat kedai Aiskrim
Thumbs Up la..Hardworker la si Boboho ni..



Kalau ada Boboho, mesti ade Shi Xiaolong (Aston chen) kan? Bukan along si kutip duit tu..Ni pelakon comel..Shi Xiaolong ni pulak lebih berjaya daripada Boboho. Die study pon sampai ke luar negara iaitu kat US. Bila die da habis study, die pon balik gi Taiwan lagi da n terus jadi pelakon.



Shi Xiaolong dulu




Shi Xiaolong sekarang

Aq dah agak, die da besar mesti hencem..
Sekali, betol lah..Encem Kaww...



Kadang bila aq tengok Shi Xiaolong ni, die sesuai jadi anak Jet Li taw. Ape taknye, muke diorang lebih kurang kot. Takkan anak terbuang? Hmm..kena buat Jejak Kasih la lepasni..Kalau tak caye, Cek dis out !!





Same kan??



Nilah die 2 sejoli..
Hencemnye Shi Xiaolong..
Kesiannye Boboho..




Ng Man Tat

Haa..yang ni korang mesti kenal
Die ni pon selalu belakon dengan 2 org budak kecik kat atas tu..
Memang gempak lah kalau die ade..
Kelakar........



Salah satu aksi Man Tat..




Ni pulak salah satu aksi lucu dalam muvee diorang "Shaolin pompeye"


K, bye..


6 comments:

iDeaL cRazEe said...

booooobooooooohooooooooooo~ hehehe :P

soooooour said...

aaaaaaaaaaaaaa...nostalgia2...tp apsl dorg x berlakon lg ar..bakat ada...xkn jual aiskrim je...come on la...come on la..

FaRiA EyToNeZ said...

@ideal crazee : perli nmpk..hehe
@soooooour : yg shi xiaolong tu ade blakon dlm muvee IP man..si boboho tu plak xde mnat ag kot sbb tu xblakon dah..

Chuck said...

hahaha. comel jer diorang nie.

Senorita Nadira said...

hiiiiiii budak kiut tu dah besar dahhhh..

zuri amani said...

aku igt. tp sumpah taktau nme. thnx pd kau. hehe